Informace od profesionálů

MENU

  

STŘÍHÁNÍ

  

HORTENZIE

  

OLEANDR

  

POSTŘIKY

  
Téma

AULIN V PRÁŠKU POUŽITÍ

OBSAH

Sviluška je velmi drobný, asi 0,5 mm velký, světle žlutý, zelenavý nebo i červený roztoč oválného tvaru. Existují desítky druhů těchto roztočů. Na kulturních rostlinách škodí jen několik z nich, nejčastěji se jedná o svilušku chmelovou (Tetranychus telarius). Sviluška chmelová je schopna napadat velkou řádku rostlin, ze zelenin se nejčastěji vyskytuje na okurkách, paprikách, cuketách, rajčatech, fazolích, z okrasných rostlin napadá všechny lilkovité, azalky, kaktusy, kaly, karafiáty, fíkusy, gerbery, palmy a mnoho dalších.

Zdroj: Ochrana proti svilušce

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ RECEPT NA NALOŽENÉ PLODY SCHIZANDRY V MEDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Máte,prosím někdo recept s dávkou medu a plodů schizandry,jak dlouho nechat naložené a jak užívat ?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Domácí pastilky ze schisandry
Ingredience:
- 29 gramů prášku ze schisandry
- 1 lžíce medu
- okvětní lístky z růže nebo jiný rostlinný prášek na stužení pastilky - volitelně
Postup:
V případě že med je příliš tuhý, jemně ho nahřejeme ve vodní lázni, aby se roztekl. Do malé misky dáme prášek ze schisandry a zvolna přidáváme med dokud se nevytvoří těstovitá konzistence. Z těsta vytvarujte kuličky velikosti hrášku a obalíme je v prášku z okvětních lístků, aby se kuličky neslepovaly. Kuličky se uloží do těsného obalu na tmavé místo nebo v chladničce.
Doporučené použití: 3 až 6 g denně.

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Muffiny s arašídovým máslem

Ingredience: 1 lžička mořské soli ve vločkách, 2lžíce kakaového prášku, 200 g polevy Manner, 150 g jogurtu, 250 g mouky, 2 vejce, 130 g cukru, 150 g změklého másla, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžíce sekaných arašídů (na ozdobu), 12 papírových formiček na muffiny

Ingredience na polevu: 100 g arašídového másla, 2 lžíce moučkového cukru, 200 g změklého másla

Technologický postup: Na plech na muffiny rozložíme papírové formičky. Polevu rozsekáme na hrubé kousky a necháme v hrnci rozpustit. Vejce ušleháme s cukrem, solí a máslem do pěny. Prášek do pečiva smícháme s moukou a kakaovým práškem a spolu s jogurtem přimícháme do vajec. Nakonec vmícháme rozpuštěnou polevu. Těsto na muffiny rozdělíme do formiček a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 20–25 minut, vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme polevu. Máslo ušleháme do pěny a přimícháme zbývající ingredience. Plníme do zdobicího sáčku a muffiny zdobíme. Čokoládové muffiny s arašídovým máslem ještě ozdobíme sekanými arašídy.

Zdroj: Použití arašídového másla

Diskuze

V diskuzi POSTŘIK ŠVESTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel AnnaHonetschlagerova.

Švestka má listy děravé jako síto.Co to způsobuje? Plody jsou napíchnuté s kapičkou.Mám ji ještě stříkat

Děkuji předem za odpovědˇ.Honetschlagerova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JAROSLAV.

Dobrý den u mospilanu 20SP SE NEUVÁDÍ MNOŽSTVÍ POUŽITÍ NA POSTŘIK ŠVESTKY,ani tam není uvedena v seznamu použití co stím?

Zdroj: diskuze Postřik švestek

Kuličky z burákového másla

Ingredience: 200 g hladké mouky, 200 g cukru krupice, 200 g burákového másla, 125 g másla, 80 g třtinového cukru, 50 g čokoládových čoček, 1 lžička vanilkového extraktu, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžíce mléka, 1 vejce, špetka soli

Technologický postup: Mouku prosejeme s práškem na pečení a solí. Změklé máslo ušleháme s burákovým máslem, přidáme třtinový cukr a 70 g krupice, šleháme 2 až 3 minuty. Do másla a cukru všleháme vejce, mléko, vanilkový extrakt a mouku, těsto necháme 1 až 2 hodiny v chladu. Z těsta tvarujeme kuličky, které obalíme ve zbylém cukru a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 8 až 10 minut. Ihned po vytažení z trouby zatlačíme čokoládovou čočku hluboko do koláčku, až praskne.

Zdroj: Použití arašídového másla


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


Zahrada155

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP